Sparen op uw betaalrekening

Behalve op uw spaarrekening zijn er ook banken die u rente betalen over het (positieve) saldo op uw betaalrekening.

Vroeger was het gebruikelijk dat een klant bij een bank rente over het positieve saldo kreeg dat op zijn of haar betaalrekening stond. Een aantal jaar gelden stopten steeds meer banken hiermee, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Verschillende banken zijn namelijk weer begonnen met het uitkeren van rente over het (positieve) saldo op de betaalrekening.

Over het positieve saldo krijgt de spaarder bij deze banken rente uitgekeerd. Echter, dit is geen hoge rente. Bij de meeste banken die hiermee werken ligt de rente rond de 1%. Dit is aanzienlijk lager dan de rente op een spaarrekening. Toch kan dit wel voordelen hebben, zeker als u het geld slechts enkele dagen op rente kan laten staan. De periode is dan  te kort om het geld over te boeken naar uw spaarrekening. Op deze manier ontvangt u dan nog altijd een bescheiden vergoeding over het geld dat bij de bank staat.

Daarnaast kan de rente die u krijgt ook de kosten van de betaalrekening compenseren. Hierdoor is het mogelijk dat u op deze rekeningen goedkoper uit bent dan op andere betaalrekeningen, maar dit is enkel het geval als uw saldo hoog genoeg is. Indien het saldo niet erg hoog is kan het overstappen naar een bank die wel rente uitkeert zelfs nadelig zijn, dat is het geval als de extra kosten hoger zijn dan de extra rente-inkomsten.

Hoewel de rente over uw banksaldo dus slechts een beperkt voordeel is, kan het toch een leuk extraatje opleveren.

Top 4

Meest gelezen

Nieuwste berichten