Zakelijk sparen

Ook voor bedrijven of zelfstandigen is het mogelijk om te sparen. Het is immers ook zakelijk erg prettig om een buffer te hebben om onvoorziene kosten op te kunnen vangen of om een zeker rendement over uw geld te behalen.
U kunt dit doen  middels een zakelijke spaarrekening of een spaardeposito, bij de laatstgenoemde zet u het spaargeld voor een bepaalde periode vast, u ontvangt over deze periode ook een vaste rentevergoeding. U kunt echter pas na het aflopen van deze periode beschikken over uw spaargeld en bent dus een stuk minder flexibel.
Over het algemeen geeft een deposito een hogere rente dan een spaarrekening waar direct van opgenomen kan worden en geldt meestal: hoe langer u uw geld vastzet, des te hoger is de rente die u ontvangt.

De rente die wordt uitgekeerd over de zakelijk of bedrijfsspaarrekening is (meestal) niet gelijk aan de rente die wordt uitgekeerd over de particuliere spaarrekening. Over het algemeen is deze lager.

Daarnaast bestaat voor bedrijven vaak ook de mogelijk om de spaarrekening in een andere valuta aan te houden. Hierdoor kunnen zij wel sparen maar hoeven zij niet steeds het geld om te wisselen. Uiteraard blijft het valutarisico wel aanwezig.

De meeste kleine ondernemingen en zelfstandigen worden net als particulieren beschermd door de depositogarantieregeling. U vindt hierover meer informatie op onze pagina over het depositogarantiestelsel voor (kleine) zakelijke ondernemingen en zelfstandigen.

Top 4

Meest gelezen

Nieuwste berichten