5 Tips bij het kiezen van een spaarrekening

 1. Let niet alleen op de rente
  Hoewel veel mensen alleen naar de rente kijken is het niet verstandig om dit als enige criterium te gebruiken bij het kiezen van een spaarrekening. Het is belangrijk om ook te kijken naar de overige voorwaarden en garanties. Zo krijgt u op sommige bankrekeningen alleen een hogere rente boven een bepaald (hoog) bedrag, deze rekening zijn dus niet geschikt als u niet duizenden euro’s kunt wegleggen. Daarnaast kan het ook zijn dat een bepaalde bank niet onder het Nederlandse Deposito garantiestelsel valt. Hierdoor kunt u mogelijk extra risico lopen.
 2. Zoek een rekening die past uw wensen
  Dit klinkt misschien heel logisch, maar niet iedereen doet dit. Kies een rekening waar u zich goed bij voelt. U kunt dan kiezen voor een rekening bij een bank die u vertrouwt of bij die past bij uw eigen ideeën en wensen. Wellicht dat u zich prettiger voelt bij een ideële bank, bij een groen deposito of een andere duurzame spaarvorm.
 3. Kijk goed naar de voorwaarden
  Rekeningen die op het eerste gezicht aantrekkelijk lijken, hoeven dat niet altijd te zijn. Zo krijgt u soms de beloofde rente enkel onder zeer specifieke omstandigheden. Indien u hier dan niet aan voldoet, krijgt u vaak een lagere rente. Deze rekeningen lijken dus aantrekkelijk, maar kunnen in uw situatie nadelig uitpakken.
 4. Kies een bank waar u zich prettig bij voelt
  Het is verstandig om een bank te kiezen waarbij u zich prettig voelt. Bevalt de klantenservice van een bank u niet of bevallen de voorwaarden van de bank of het product u niet? Dan doet u er meestal verstandig aan om een rekening te openen bij een bank waar u zich wel prettig bij voelt.
 5. Garantiestelsel
  Voordat u een rekening opent is het goed om na te gaan of en door welk stelsel het spaarproduct waarmee u wilt sparen wordt gedekt. Het Nederlandse garantiestelsel dekt uw spaartegoeden tot 100.000 euro als een bank toch niet aan haar verplichtingen kan voldoen. Als een spaarproduct of een bank niet wordt gedekt door een garantiestelsel kan de overheid niet garant staan. U loopt dus het risico dat u een deel of al uw geld kwijt raakt wanneer de bank failliet gaat.

Top 4

Meest gelezen

Nieuwste berichten